Focaccia brød
Author: Brian Aagaard Pedersen
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 3 dl. vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 7-8 dl. hvedemel
  • FYLD
  • ca. 25 sorte oliven uden sten
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk hakkede rosmarin
  • 1 spsk havsalt.
Fremgangsmåde
  1. Smuldr gæren i en skål . varm vandet til 37 grader.Hæld lidt af vandet over gæren og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt resten af vandet, olivenolie, salt og næsten alt hvedemelet, gem lidt, til brødet skal slås op. Ælt dejen grundigt igennem, til den slipper skålens sider. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
  3. Hæld dejen ud i en smurt bradepande, ca. 20x30 cm. klap dejen ud - med meldryssede hænder - til en jævnt tyk plade. Tryk oliven i dejen og dryp olivenolie blandet med krydderurter over.
  4. Drys med havsaltet. Lad efterhæve utildækket i ca. 15 minutter.
  5. Bages nederst i ovnen ved 250 grader i ca. 15 min.
  6. Lad brødet køle af på rist.
Recipe by aagaardpedersen.dk at https://aagaardpedersen.dk/?p=107