Djævlesauce
Author: Brian Aagaard Pedersen
Ingredienser
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 2-3 skiver lufttørret skinke i strimler, eller 40g bacon.
  • 1½ spsk olie
  • 1 spsk hvid balsamico
  • 2½ dl tør hvidvin
  • 1 lille rød chili, meget finthakket
  • 1 kvist timian
  • 1½ spsk koncentreret tomatpure
  • 3 dl kalveboullion eller okseboullion/fond
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber
  • 20 g koldt smør i terninger
  • 1 dl grønne oliven i skiver
  • evt. 2 finthakkede cornichoner
Fremgangsmåde
  1. Svits løg skinke/bacon i olien i et par minutter. Hæld eddiken over, og kog den hurtigt næsten væk. Kom vin, hakket chilli, timian, tomat og boullion/fond ved. Lad saucen småkoge uden låg i ½ time. Smag den til med sukker, salt og peber. Pisk det kolde smør i, og vend oliven og evt. cornichoner i til sidst. Varm det igennem. Saucen kan jævnes let hvis du syntes.
Recipe by aagaardpedersen.dk at https://aagaardpedersen.dk/?p=146