Rødvinsglace
Author: Brian Aagaard Pedersen
Ingredienser
  • 1 dl balsamicoeddike – æble, rødvins osv. kan naturligvis også bruges, evt. i kombination
  • 1 spsk. honning
  • ½ flaske rødvin – gerne go’ rødvin
  • ¼ flaske portvin – jeg har også brugt sherry med stor succes
  • 50 gram champignon
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk løg
  • 1 liter kalvebouillon eller kalvefond
  • 50 gram smør
  • tomatpure/en håndfuld cherrytomater
Fremgangsmåde
  1. - Honning karamelliseres let, eddike tilsættes og begge dele koges ind sammen til en såkaldt gastrique
  2. - rødvin og portvin tilsættes og det hele reduceres til en tredjedel
  3. - De øvrige ingredienser tilsættes på nær smør, og saucen koges ind til 4 max 3 dl - evt. 2 alt efter hvor kraftigt du ønsker din sauce og hvor tynd/tyk den er på dette tidspunkt
  4. - Saucen sies og koges derefter op og “monteres” med koldt smør umiddelbart før servering
Recipe by aagaardpedersen.dk at https://aagaardpedersen.dk/?p=148