Æg benedict på chilihakkebøf med spinat
Forfatter: Brian Aagaard Pedersen
Opskrift type: Frokostretter
Antal personer: 4
Ingredienser
- Hakkebøf:
- 1 rødløg
- 1 spsk blandede hakkede chilier
- 800 g hakket økologisk oksekød med et godt fedtindhold (evt. vildtkød eller kød fra fritgående lam eller geder)
- 2 spsk hakkede grønne peberkorn
- 1 spsk dijonsennep
- olivenolie
- Pocherede æg:
- salt
- 8 små økologiske æg
- lidt lagereddike
- Spinat:
- 1 bakke babyspinat
- usaltet økologisk smør
- salt og peber
- Salat:
- 1 hjertesalat
- 4 gode stilktomater
- 2 avocadoer
- pekannødder
- lidt nøddeolie
- lidt citronsaft
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Hakkebøf:
- Pil og riv rødløget groft, skyl chilien, fjern kernerne og hak kødet groft.
- Bland alle ingredienser til hakkebøfferne undtagen olivenolie. Arbejd farsen godt igennem og form små bøffer a ca. 100 g.
- Pensl med lidt olivenolie og grill bøfferne eller steg dem hårdt på en pande.
- Pocherede æg:
- Sæt to gryder med letsaltet vand over varmen.
- Vandet i den ene gryde skal være omkring 45 grader, og i den anden skal det koge. Slå æggene ud på underkopper og fjern den helt flydende del af æggehviden med køkkenrulle.
- Kom et skvæt eddike i gryden med det kogende vand og dan en malstrøm ved hjælp af et piskeris. Lad æggene glide ned i malstrømmens centrum, så hviden samles om blommen.
- Pocher ægget i ca. 5 minutter, tag det op med en hulske og lad det glide over i det varme vand, så det holdes varmt, mens du pocherer de øvrige æg.
- Spinat:
- Skyl spinaten og sautér den let i smør, så den lige akkurat falder sammen, og krydr med salt og peber.
- Salat:
- Skyl og snit salat, tomater og avocadoer og kom det i en skål. Kom også nødderne i. Dryp med olie og citronsaft. Smag til med salt og peber.
- Anretning:
- Fordel spinaten på bøfferne og kom et æg på hver. Hæld herefter lidt hjemmelavet sauce over efter eget valg over - Thomas Rode foreslår f.eks. hjemmelavet bearnaise, hollandaise eller mousseline - og drys evt. med knust rosa peber. Servér salaten til