Æg benedict på chilihakkebøf med spinat

Æg benedict på chilihakkebøf med spinat
 
Forfatter:
Opskrift type: Frokostretter
Antal personer: 4
Ingredienser
  • Hakkebøf:
  • 1 rødløg
  • 1 spsk blandede hakkede chilier
  • 800 g hakket økologisk oksekød med et godt fedtindhold (evt. vildtkød eller kød fra fritgående lam eller geder)
  • 2 spsk hakkede grønne peberkorn
  • 1 spsk dijonsennep
  • olivenolie
  • Pocherede æg:
  • salt
  • 8 små økologiske æg
  • lidt lagereddike
  • Spinat:
  • 1 bakke babyspinat
  • usaltet økologisk smør
  • salt og peber
  • Salat:
  • 1 hjertesalat
  • 4 gode stilktomater
  • 2 avocadoer
  • pekannødder
  • lidt nøddeolie
  • lidt citronsaft
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Hakkebøf:
  2. Pil og riv rødløget groft, skyl chilien, fjern kernerne og hak kødet groft.
  3. Bland alle ingredienser til hakkebøfferne undtagen olivenolie. Arbejd farsen godt igennem og form små bøffer a ca. 100 g.
  4. Pensl med lidt olivenolie og grill bøfferne eller steg dem hårdt på en pande.
  5. Pocherede æg:
  6. Sæt to gryder med letsaltet vand over varmen.
  7. Vandet i den ene gryde skal være omkring 45 grader, og i den anden skal det koge. Slå æggene ud på underkopper og fjern den helt flydende del af æggehviden med køkkenrulle.
  8. Kom et skvæt eddike i gryden med det kogende vand og dan en malstrøm ved hjælp af et piskeris. Lad æggene glide ned i malstrømmens centrum, så hviden samles om blommen.
  9. Pocher ægget i ca. 5 minutter, tag det op med en hulske og lad det glide over i det varme vand, så det holdes varmt, mens du pocherer de øvrige æg.
  10. Spinat:
  11. Skyl spinaten og sautér den let i smør, så den lige akkurat falder sammen, og krydr med salt og peber.
  12. Salat:
  13. Skyl og snit salat, tomater og avocadoer og kom det i en skål. Kom også nødderne i. Dryp med olie og citronsaft. Smag til med salt og peber.
  14. Anretning:
  15. Fordel spinaten på bøfferne og kom et æg på hver. Hæld herefter lidt hjemmelavet sauce over efter eget valg over – Thomas Rode foreslår f.eks. hjemmelavet bearnaise, hollandaise eller mousseline – og drys evt. med knust rosa peber. Servér salaten til

 

Dette indlæg blev udgivet i Frokostretter. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate denne opskrift: