Intervalstegt culottesteg

Intervalstegt culottesteg
 
Forfatter:
Opskrift type: Hovedret
Antal personer: 6
Ingredienser
  • 1 culottesteg (ca. 1200g)
  • Marinade:
  • 2½ dl ketchup
  • 1½ dl brun farin
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 frisk chilli, finthakket
  • ½ dl soya
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk groft kværnet peber
  • Salat:
  • 1 grøn honningmelon, i tern
  • 2 rødløg i halve tynde skiver
  • 200g salatost i tern
  • 1 bdt. grofthakket mynte
  • ½ dl limesaft
  • 1 stor håndfuld let knuste bugles
  • Kryddersmør:
  • ½ bæger bakkedal smør
  • skallen af en usprøjtet lime
  • 2 fed presset hvidløg
Fremgangsmåde
  1. Bland en marinade af ketchup, brun farin, presset hvidløg, frisk chili, ,olivenolie, soya og peber.
  2. Gnid culotten ind i marinaden og læg stegen i et ovnfast fad.
  3. Sæt stegen i ovnen ved 200 grader og steg de i 15 min. Tag stegen ud igen og lad den hvile 15 min. Sæt stegen ind igen og steg den videre i 15 min. Tag stegen ud igen og lad den hvile 15 min. Skru ned for ovnen til 100 grader, sæt stegen ind igen og hold øje med stegetermometeret. Tag stegen ud, når den er ca. 54 grader, og lad den hvile ca. 30 min.
  4. Bland en salat af honningmelon, rødløg, salatost, grofthakket mynte og vend det med limesaft. Drys til slut med bugles.
  5. Rør kryddersmør af Bakkedal, limeskal og hvidløg. Sæt på køl indtil serveringen.

 

Dette indlæg blev udgivet i Hovedret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Rate denne opskrift: