Forberedelse
Tilberedning
Samlet tid
Forfatter: Brian Aagaard Pedersen
Opskrift type: Bagværk
Antal personer: 12
Ingredienser
- 100 g smeltet smør
- 1 dl mælk
- 50 g gær
- 1 æg ( str.mellem )
- ½tsk groft salt
- 1 tsk sukker
- 125 g kvark
- 350 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Bland smør og mælk i en røreskål.Rør gæren ud heri og tilsæt øvrige ingredienser(hold lidt af melet tilbage til udrulning).Ælt dejen godt igennem .Rul den med det samme ud i en aflang plade ca. 20x65 cm.Fold dejen sammen, så der bliver 3 lag.Skær den ud i 12 stykker.Lad brødene hæve på plade, ca ½ time.Pensl med æg eller fløde og drys med birkes.Bag brødene midt i ovnen.
- PENSLING:
- æg eller fløde
- PYNT:
- birkes
- BAGETID: 12-15 min ved 225 grader.