Chokoladebrownies
Forfatter: Brian Aagaard Pedersen
Opskrift type: Bagværk
Antal personer: 16
Ingredienser
- 200 g. blødt smør
- 3 tsk. vanilliesukker
- 200 g. melis
- 50 g. mørk chokolade, hakket.Jo bedre kvalitet desto bedre kage!
- 2 æg, let sammenpiskede
- 100 g. hvedemel
- 1 knsp. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 200 g. valnødder, grofthakkede.
- GLASUR:
- 1 dl. piskefløde
- 100 g. mørk hakket chokolade
- 40 g. blødt smør.
Fremgangsmåde
- En lille bradepande pensles godt med smeltet smør eller beklædes med bagepapir.Smørret piskes sammen med vanilliesukker og sukker til det er lyst og let.Ovnen forvarmes til 170 grader.
- Smelt den hakkede chokolade over vandbad.Lad derefter chokladen køle let af.
- De sammenpiskede æg røres i dejen ad 5-6 omgange.Pisk dejen godt mellem hver tilsætning.Til sidst røres den smeltede chokolade i.
- Sigt mel, salt og bagepulver ned i en stor røreskål og tilsæt de hakkede nødder.Chokoladeblandingen røres hurtigt i og dejen hældes over i bradepanden.Kagen bages i 45 minutter eller til den er fast.
- CHOKOLADEGLASUR:
- Fløden hældess i en lille gryde og opvarmes forsigtigt til kogepunktet.Tag gryden af blusset og rør den hakkede chokolade i. Når chokoladen er smeltet, tilsættes smørret under piskning.Glasuren hældes over i en lille skål og sættes i køleskabet til den er afkølet og dermed mere fast.Glasuren smøres på den hele kage i et jævnt lag.Nu stilles kagen i køleskabet, til glasuren er næsten stivnet.Kagen skæres i små kvadrater med en skarp kniv.