Chokoladebrownies

Chokoladebrownies
 
Forfatter:
Opskrift type: Bagværk
Antal personer: 16
Ingredienser
  • 200 g. blødt smør
  • 3 tsk. vanilliesukker
  • 200 g. melis
  • 50 g. mørk chokolade, hakket.Jo bedre kvalitet desto bedre kage!
  • 2 æg, let sammenpiskede
  • 100 g. hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g. valnødder, grofthakkede.
  • GLASUR:
  • 1 dl. piskefløde
  • 100 g. mørk hakket chokolade
  • 40 g. blødt smør.
Fremgangsmåde
  1. En lille bradepande pensles godt med smeltet smør eller beklædes med bagepapir.Smørret piskes sammen med vanilliesukker og sukker til det er lyst og let.Ovnen forvarmes til 170 grader.
  2. Smelt den hakkede chokolade over vandbad.Lad derefter chokladen køle let af.
  3. De sammenpiskede æg røres i dejen ad 5-6 omgange.Pisk dejen godt mellem hver tilsætning.Til sidst røres den smeltede chokolade i.
  4. Sigt mel, salt og bagepulver ned i en stor røreskål og tilsæt de hakkede nødder.Chokoladeblandingen røres hurtigt i og dejen hældes over i bradepanden.Kagen bages i 45 minutter eller til den er fast.
  5. CHOKOLADEGLASUR:
  6. Fløden hældess i en lille gryde og opvarmes forsigtigt til kogepunktet.Tag gryden af blusset og rør den hakkede chokolade i. Når chokoladen er smeltet, tilsættes smørret under piskning.Glasuren hældes over i en lille skål og sættes i køleskabet til den er afkølet og dermed mere fast.Glasuren smøres på den hele kage i et jævnt lag.Nu stilles kagen i køleskabet, til glasuren er næsten stivnet.Kagen skæres i små kvadrater med en skarp kniv.

 

Dette indlæg blev udgivet i Bagværk. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate denne opskrift: