Indbagte kæmperejer
Forfatter: Brian Aagaard Pedersen
Opskrift type: Forret
Antal personer: 3
Ingredienser
- 12 tigerrejer
- hvedemel
- Dej:
- 100 g hvedemel
- 100 g fintmalet majsmel
- ½ tsk. Bagepulver
- lidt salt
- 25 cl danskvand – gerne med citrus
- olie til friturestegning
- Chili sauce:
- 1 kg modne tomater (evt. fra dåse)
- 2 (rød) løg
- 2 røde peberfrugter
- 2-3 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. stødt chili
- 1 tsk. stødt nellike
- 2 spsk. farin
- 1 dl. vineddike
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Tigerrejerne afskalles – lad halen sidde. (Klip med en saks langs benene på rejen, så er skallen lige til at pille af)
- Rejerne vendes i hvedemel.
- Dej:
- Bland de tørre ingredienser i en skål og tilsæt danskvand lidt ad gangen, til dejen har konsistens som en pandekagedej. Lad den hvile en halv time, og rør den igennem. Tilsæt evt. lidt ekstra væske.
- Varm olien godt op – men ikke så varm at den ryger! Dyp rejerne i dejen, og steg dem i olie til de er gyldne.
- Blend ingredienserne til chillisaucen.