Naan brød
Forfatter: Brian Aagaard Pedersen
Opskrift type: Bagværk
Antal personer: 8
Ingredienser
- 450 g mel
- 5 g tørgær
- 0,5 dl lunken mælk
- 1,2 dl yoghurt
- 30 g sukker
- Knap 1 dl mælk
- 1 stort æg, pisket
- Ca. 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- Løgfrø
Fremgangsmåde
- Opløs gæren og en anelse sukker i den lunkne mælk
- Opvarm forsigtigt yoghurten Tilsæt de 30 g sukker, mælk, æg, olie og salt. Bland dette med gærblandingen.
- Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt 10-15 minutter, til dejen er glat. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad dejen hæve i 2 timer, eller til den har fået dobbelt størrelse.
- Opvarm ovnen til 230 grader.
- Slå dejen ned og ælt den kort. Del dejen i 8 lige store dele, der hver rulles ud i runde brød ca. 20 cm. I diameter. Brødene pensles med olie (eller ghee) og drysses med løgfrø.
- Placer dem på en bageplade og sæt dem i den opvarmede ovn, til de er svulmet
- pænt op og har fået en pæn, gylden farve.