Naan brød

Naan brød
 
Forfatter:
Opskrift type: Bagværk
Antal personer: 8
Ingredienser
  • 450 g mel
  • 5 g tørgær
  • 0,5 dl lunken mælk
  • 1,2 dl yoghurt
  • 30 g sukker
  • Knap 1 dl mælk
  • 1 stort æg, pisket
  • Ca. 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • Løgfrø
Fremgangsmåde
  1. Opløs gæren og en anelse sukker i den lunkne mælk
  2. Opvarm forsigtigt yoghurten Tilsæt de 30 g sukker, mælk, æg, olie og salt. Bland dette med gærblandingen.
  3. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt 10-15 minutter, til dejen er glat. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad dejen hæve i 2 timer, eller til den har fået dobbelt størrelse.
  4. Opvarm ovnen til 230 grader.
  5. Slå dejen ned og ælt den kort. Del dejen i 8 lige store dele, der hver rulles ud i runde brød ca. 20 cm. I diameter. Brødene pensles med olie (eller ghee) og drysses med løgfrø.
  6. Placer dem på en bageplade og sæt dem i den opvarmede ovn, til de er svulmet
  7. pænt op og har fået en pæn, gylden farve.

 

Dette indlæg blev udgivet i Bagværk. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Rate denne opskrift: