Verdens bedste chokoladekage
Forfatter: Brian Aagaard Pedersen
Opskrift type: Bagværk
Antal personer: 8
Ingredienser
- 250 g mørk chokolade
- 100 g smør
- 85 g mel (sigtes)
- 50 g kakao
- 2 små tsk bagepulver
- ¼ dl creme fraiche 38%
- 5 æg
- 375 g sukker
- 100 g finthakkede valnødder
- 100 g groft hakket chokolade
- En knivspids salt
Fremgangsmåde
- Bland mel, kakao, bagepulver og salt. Smelt chokoladen sammen med smørret ved en lav temperatur; Pas på, det ikke koger, så chokoladen bliver grynet. Pisk æg sammen med sukker, til det har en luftig konsistens - rør smør og chokolade i, til blandingen er jævn. Mix derefter melblandingen i og til sidst creme fraiche.
- Smør en form med smør og drys valnødderne i bunden. Hæld dejen i og drys chokoladestykkerne i, så den synker lidt ned i kagen.
- Bages ved 180 grader i ca. 30 min. Tjek med en tandstik, om kagen er færdigbagt. Drysses evt. med flormelis