Focaccia brød
Forfatter: Brian Aagaard Pedersen
Opskrift type: Bagværk
Antal personer: 12
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl. vand
- 3 spsk. olivenolie
- 2 tsk salt
- 7-8 dl. hvedemel
- FYLD
- ca. 25 sorte oliven uden sten
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk hakkede rosmarin
- 1 spsk havsalt.
Fremgangsmåde
- Smuldr gæren i en skål . varm vandet til 37 grader.Hæld lidt af vandet over gæren og rør til gæren er opløst.
- Tilsæt resten af vandet, olivenolie, salt og næsten alt hvedemelet, gem lidt, til brødet skal slås op. Ælt dejen grundigt igennem, til den slipper skålens sider. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
- Hæld dejen ud i en smurt bradepande, ca. 20x30 cm. klap dejen ud - med meldryssede hænder - til en jævnt tyk plade. Tryk oliven i dejen og dryp olivenolie blandet med krydderurter over.
- Drys med havsaltet. Lad efterhæve utildækket i ca. 15 minutter.
- Bages nederst i ovnen ved 250 grader i ca. 15 min.
- Lad brødet køle af på rist.