Wok med svinefilet
Forfatter: Brian Aagaard Pedersen
Opskrift type: Hovedret
Antal personer: 4
Ingredienser
- 1 frisk, mild rød chilipeber
- 10 g smør
- 2 store fed hvidløg i tynde skiver
- 1½ tsk fintrevet frisk ingefær
- 300 g haricots verts i skrå stykker
- ¼ liter vand
- ½ liter Karoline's Orientalsk KarrySuppe
- 400 g svinefilet i strimler
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 200 g tørrede ægnudler
- 5 gulerødder i tynde, skrå skiver (ca. 300 g)
Fremgangsmåde
- Skær chilipeberen i tynde skiver og fjern kernerne - under rindende vand. Smelt smørret i en wok eller stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg, chili, ingefær og bønner i ca. 1½ min. Tilsæt vand og karrysuppe. Bring retten i kog og tilsæt kød, salt og peber. Kog ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt nudler og gulerødder og kog videre ved kraftig varme og under omrøring ca. 6 min - til nudlerne er "løst op" og møre, men ikke bløde. Jævn evt. med maizena, hvis retten er for tynd. Smag rettten til.
- Serveres med ris og flütes.