No knead bread (Ikke ælte brød)
Forfatter: Brian Aagaard Pedersen
Opskrift type: Bagværk
Antal personer: 1
Ingredienser
- 7 dl mel
- ¼ tsk tørgær
- 1¼ tsk salt
- 4 dl vand
Fremgangsmåde
- Bland de tørre produkter hurtigt sammen.
- Hæld vand i og rør rundt med hænderne i et halvt minut til alt er blandet. Der skal ikke æltes.
- Dæk dejen med plastfolie og lad den stå lunt i 14-20 timer.
- Hæld dejen ud på et melstrøet bord og fold den fire gange ove sig selv - en gang fra hvert verdenshjørne.
- Drys fuldkornsmel på et viskestykke. Læg dejklumpen på og drys mere mel over. Fold viskestykket over og lad det ligge lunt, mens ovnen bliver varm.
- Stil en støbejernsgryde eller lerpotte ind i ovnen. Der skal være låg til.
- Når ovnen er oppe på gerne 250 grader hældes dejen forsigtigt ned i den varme beholder og låget lægges på.
- Bag nu i 30 minutter med låget på.
- Fjern låget og bag færdig i 15-30 minutter til skorpen er passende brun.