No knead bread (Ikke ælte brød)

No knead bread (Ikke ælte brød)
 
Forfatter:
Opskrift type: Bagværk
Antal personer: 1
Ingredienser
  • 7 dl mel
  • ¼ tsk tørgær
  • 1¼ tsk salt
  • 4 dl vand
Fremgangsmåde
  1. Bland de tørre produkter hurtigt sammen.
  2. Hæld vand i og rør rundt med hænderne i et halvt minut til alt er blandet. Der skal ikke æltes.
  3. Dæk dejen med plastfolie og lad den stå lunt i 14-20 timer.
  4. Hæld dejen ud på et melstrøet bord og fold den fire gange ove sig selv – en gang fra hvert verdenshjørne.
  5. Drys fuldkornsmel på et viskestykke. Læg dejklumpen på og drys mere mel over. Fold viskestykket over og lad det ligge lunt, mens ovnen bliver varm.
  6. Stil en støbejernsgryde eller lerpotte ind i ovnen. Der skal være låg til.
  7. Når ovnen er oppe på gerne 250 grader hældes dejen forsigtigt ned i den varme beholder og låget lægges på.
  8. Bag nu i 30 minutter med låget på.
  9. Fjern låget og bag færdig i 15-30 minutter til skorpen er passende brun.

 

Dette indlæg blev udgivet i Bagværk. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate denne opskrift: