Rodfrugtsalat med sprøde bacontern
Forfatter: Brian Aagaard Pedersen
Opskrift type: Tilbehør
Antal personer: 4
Ingredienser
- 400 g rødbeder
- ½ knoldselleri
- 3 gulerødder
- 1 rød peber
- 4 spsk rødvinseddike
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
- 1 pakke bacon i tern
Fremgangsmåde
- Skræl rødbeder, selleri og gulerødder og skær dem i tern ca. 1½ x 1½ cm.
- Kog rødbeder, selleri og gulerødder i vand, der lige dækker, tilsat 1 tsk salt. Kog i 5 min.
- Skær peberfrugten i tern og kom den i gryden sammen med vineddike og kog endnu 5 min. Hæld grøntsagerne op i en sigte og dryp af.
- Bland grøntsagerne med finthakket rødløg, finthakket hvidløg, grofthakket persille og olivenolie. Smag til med salt og peber og anret salaten på et fad.
- Fordel sprødristede bacontern ovenpå.