Egyptiske kødboller

Egyptiske kødboller
 
Forfatter:
Opskrift type: Hovedret
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 1 æg
  • 2 røde chilli
  • 2 skiver tørt, smuldret franskbrød
  • eller 3 spsk rasp
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 finthakket løg
  • salt, peber
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket persille
  • ½ tsk spidskommen
  • 60 g pinjekerner
  • 1 ds flåede tomater
  • 1½ dl okseboullion
  • 2 tsk olivenolie
Fremgangsmåde
  1. Bland de hakkede, udkernede chilli, persille, spidskommen, salt, peber, æg, hakket kød og brødkrummer til en fars. Form farsen til valnødddestore kødboller. Steg kødbollerne på panden, til de har fået farve. Hak løg og hvidløg fint. Opvarm olien på en pande og sauter løgene klare. Tilsæt hvidløg, fl. tomater og okseboullion og kog saucen sammen et øjeblik. Læg kødbollerne i saucen og lad retten simre ca. 20 min. under låg. Vend kødbollerne af og til. Tag evt. låget af de sidste par minutter og lad saucen koge ind til passende konsistens, ved høj varme.
  2. Serveres med ris og egyptiske brød.

 

Dette indlæg blev udgivet i Hovedret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate denne opskrift: