Carapulka
Forfatter: Brian Aagaard Pedersen
Opskrift type: Hovedret
Antal personer: 6
Ingredienser
- 1 kg skinkesmåkød
- 3 dl piskefløde
- smør
- lidt mel, karry, paprika
- 4 dl okseboullion
- ½ dl tomatpure
- 15 perleløg
- 15 cocktailpølser
- revet parmesan
- 10 skiver bacon
- salt, peber
- Løse ris
Fremgangsmåde
- Skinkesmåkødet skæres i tern på ca. 2 cm, brunes i smør i braisergryde, fedtet hældes fra, kødet drysses med mel og afbages, tilsættes karry, paprika, salt og peber, okseboullion og tomatpure. Braiseres i ovn under låg ved 185 grader, til kødet er let mørt.
- Skyen sigtes og koges op med piskefløde, smages til og kommes over kødet sammen med de brunede perleløg og ristede cocktailpølser, braiseres færdigt og anrettes i en gratinskål, drysses med ost og gratineres i ovnen. Pyntes med ristet bacon.
- Serveres med ris.