Frikadeller
Forfatter: Brian Aagaard Pedersen
Opskrift type: Hovedret
Antal personer: 8
Ingredienser
- 1 kg hakket kalv og flæsk
- 2 tsk salt
- sort peber
- 2 løg, pillet og skåret i halve
- 3-4 dl mælk
- 3-4 æg
- 150 g hvedemel ca. 10 spsk
Fremgangsmåde
- Start med at røre farsen sej med salt og peber. Kom de halve løg og mælk i en blender og blend det rigtigt godt sammen. Så undgår du løgfingre, tårer og stykker i farsen.
- Rør det godt sammen med farsen og rør derefter æggene i et ad gangen. Rør nu melet i lidt ad gangen. Smag farsen til med salt og peber, den må gerne være lidt krydret.
- Steg dellerne enten i olie eller smør, eller du kan gøre som i gamle dage; stege dem i svinefedt. De skal stege i ca. 3 minutter på hver side. Stegetiden kommer lidt an på størrelse.