Frikadeller

Frikadeller
 
Forfatter:
Opskrift type: Hovedret
Antal personer: 8
Ingredienser
  • 1 kg hakket kalv og flæsk
  • 2 tsk salt
  • sort peber
  • 2 løg, pillet og skåret i halve
  • 3-4 dl mælk
  • 3-4 æg
  • 150 g hvedemel ca. 10 spsk
Fremgangsmåde
  1. Start med at røre farsen sej med salt og peber. Kom de halve løg og mælk i en blender og blend det rigtigt godt sammen. Så undgår du løgfingre, tårer og stykker i farsen.
  2. Rør det godt sammen med farsen og rør derefter æggene i et ad gangen. Rør nu melet i lidt ad gangen. Smag farsen til med salt og peber, den må gerne være lidt krydret.
  3. Steg dellerne enten i olie eller smør, eller du kan gøre som i gamle dage; stege dem i svinefedt. De skal stege i ca. 3 minutter på hver side. Stegetiden kommer lidt an på størrelse.

 

Dette indlæg blev udgivet i Hovedret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Rate denne opskrift: