Djævlesauce
Forfatter: Brian Aagaard Pedersen
Opskrift type: Tilbehør
Antal personer: 4
Ingredienser
- 1 finthakket skalotteløg
- 2-3 skiver lufttørret skinke i strimler, eller 40g bacon.
- 1½ spsk olie
- 1 spsk hvid balsamico
- 2½ dl tør hvidvin
- 1 lille rød chili, meget finthakket
- 1 kvist timian
- 1½ spsk koncentreret tomatpure
- 3 dl kalveboullion eller okseboullion/fond
- 1 tsk sukker
- salt og peber
- 20 g koldt smør i terninger
- 1 dl grønne oliven i skiver
- evt. 2 finthakkede cornichoner
Fremgangsmåde
- Svits løg skinke/bacon i olien i et par minutter. Hæld eddiken over, og kog den hurtigt næsten væk. Kom vin, hakket chilli, timian, tomat og boullion/fond ved. Lad saucen småkoge uden låg i ½ time. Smag den til med sukker, salt og peber. Pisk det kolde smør i, og vend oliven og evt. cornichoner i til sidst. Varm det igennem. Saucen kan jævnes let hvis du syntes.