Grissini

Grissini
 
Forfatter:
Opskrift type: Snack
Ingredienser
  • 7 g tørgær
  • 2½ dl vand
  • 450 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 5 spsk. olivenolie
  • evt. hakket, frisk rosmarin
  • groft salt (gerne Maldon)
  • olivenolie til pensling
Fremgangsmåde
  1. Opløs gæren i 11/4 dl lunkent vand. Bland mel og salt. Hæld gærblandingen i melblandingen og tilsæt endnu 11/4 dl vand og olivenolie. Rør det hele sammen i en røremaskine (jeg bruge bare håndmixer med dejkroge). Sæt dejen til hævning i 1 time, et lunt sted. Ælt dejen lidt og ælt evt. halvdelen (eller det hele) med hakket, frisk rosmarin. Rul dejen ud til tynde stænger – ca. ½ cm. i diameter). Pensl med olivenolie og drys med groft salt (Maldon salt). Bages ved 200 grader i 15-20 minutter, de skal være sprøde og gyldne. Kan opbevares i flere dage i en lufttæt dåse.

 

Dette indlæg blev udgivet i Snack. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Rate denne opskrift: