Forfatter: Brian Aagaard Pedersen
Opskrift type: Bagværk
Ingredienser
- DEJ:
- 250 g smør
- 200 g sukker
- 4 æggeblommer
- 2 dl mælk
- 150 g mel
- 3 strøgne tsk bagepulver
- MARENGSDEJ:
- 4 æggehvider
- 300 g sukker
- 2 tsk vaniliesukker
- 100 g hakkede nøddekerner
- CREME:
- 4 dl piskefløde
- 4 dl cremefraiche (18%)
- FRUGT:
- kiwi
- banan
- jordbær
- mandariner
Fremgangsmåde
- Kagedej:
- Rør smør og sukker skummende, og efterhånden piskes æggeblommerne i. Melet blandes med bagepulver og røres med en ske skifte vis mælk i dejen. De smører dejen ud i en velsmurt folieform, ca. 30x40 cm, og formen skal have en lillekant på et par cm.
- Marengs:
- Æggehviderne piskes meget stive, heri røres lidt efter lidt sukkeret. Marengsdejen smøres forsigtigt ud over den ubagte kage, og henover drysses de hakkede nøddekerner. Bages på nederste rille ved 200 grader i ca. 30 min.
- Kagen tages ud og når kagen er helt kold, kommes flødeskum/cremefraiche på, og der pyntes med frugt.