Fødselsdags frugttærte

 
Forfatter:
Opskrift type: Bagværk
Ingredienser
  • DEJ:
  • 250 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 2 dl mælk
  • 150 g mel
  • 3 strøgne tsk bagepulver
  • MARENGSDEJ:
  • 4 æggehvider
  • 300 g sukker
  • 2 tsk vaniliesukker
  • 100 g hakkede nøddekerner
  • CREME:
  • 4 dl piskefløde
  • 4 dl cremefraiche (18%)
  • FRUGT:
  • kiwi
  • banan
  • jordbær
  • mandariner
Fremgangsmåde
  1. Kagedej:
  2. Rør smør og sukker skummende, og efterhånden piskes æggeblommerne i. Melet blandes med bagepulver og røres med en ske skifte vis mælk i dejen. De smører dejen ud i en velsmurt folieform, ca. 30×40 cm, og formen skal have en lillekant på et par cm.
  3. Marengs:
  4. Æggehviderne piskes meget stive, heri røres lidt efter lidt sukkeret. Marengsdejen smøres forsigtigt ud over den ubagte kage, og henover drysses de hakkede nøddekerner. Bages på nederste rille ved 200 grader i ca. 30 min.
  5. Kagen tages ud og når kagen er helt kold, kommes flødeskum/cremefraiche på, og der pyntes med frugt.

 

Dette indlæg blev udgivet i Bagværk. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate denne opskrift: