Kager med flydende indre
Forfatter: Brian Aagaard Pedersen
Opskrift type: Bagværk
Antal personer: 6
Ingredienser
- FLYDENDE INDRE:
- 150 g mælkechokolade
- 1 dl madlavningsfløde
- 1 spsk fintrevet citronskal
- DEJ:
- 150 g mørk chokolade
- 75 g smør
- 3 pasteuriserede æggehvider (ca. 1 dl)
- 4 spsk florsukker
- 50 g hakkede hasselnødder
- 5 spsk hvedemel
- 4 pasteuriserede æggeblommer (ca. 4 spsk)
- PYNT:
- Flormelis
Fremgangsmåde
- Flydende indre:
- Del mælkechokoladen i mindre stykker og kom dem i en tykbundet gryde sammen med fløden. Bring blandingen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i 2 min. Tilsæt citronskal og stil fyldet tildækket i køleskabet mindst 1 time.
- DEJ:
- Del den mørke chokolade i mindre stykker og kom dem i en tykbundet gryde sammen med smørret. Lad det smelte ved jævn varme. Pisk æggehvider og florsukker stift. Vend nødder og mel i de stiftpiskede hvider. Vend chokolade-smørbaldingen i. Vend til sidst æggeblommerne i. Fordel dejen i 6 smurte muffinforme(ikke af papir). Kom det afkølede fyld i en plasticpose. Klip et hjørne af posen. Stik posen ca. 2 cm ned i dejen og tryk ca. ⅙ del af fyldet i hver kage. Bag dem midt i ovnen ved 200 grader. Lad kagerne køle af i formene i ca. 1 time.