Rødvinsglace
Forfatter: Brian Aagaard Pedersen
Opskrift type: Tilbehør
Antal personer: 4
Ingredienser
- 1 dl balsamicoeddike – æble, rødvins osv. kan naturligvis også bruges, evt. i kombination
- 1 spsk. honning
- ½ flaske rødvin – gerne go’ rødvin
- ¼ flaske portvin – jeg har også brugt sherry med stor succes
- 50 gram champignon
- 2 fed hvidløg
- 2 stk løg
- 1 liter kalvebouillon eller kalvefond
- 50 gram smør
- tomatpure/en håndfuld cherrytomater
Fremgangsmåde
- - Honning karamelliseres let, eddike tilsættes og begge dele koges ind sammen til en såkaldt gastrique
- - rødvin og portvin tilsættes og det hele reduceres til en tredjedel
- - De øvrige ingredienser tilsættes på nær smør, og saucen koges ind til 4 max 3 dl - evt. 2 alt efter hvor kraftigt du ønsker din sauce og hvor tynd/tyk den er på dette tidspunkt
- - Saucen sies og koges derefter op og “monteres” med koldt smør umiddelbart før servering